Wednesday, October 5, 2011

KEMBARA GUNUNG DATUK

assalamualaikum !

achu da kembali ke negeri tercehnta, penang...prawn river.
ters rasa nak nyanyi lagu yg menjadi ringtones my roomate...
i'm comingg homee..coming home..lalala

ok.ok.ok

ini cerita pasal kembara gunung datuk yg achu pi 1hb & 2hb itu hari. dekat rembau, negeri sembilan lorhh. 2hari 1 malam pogemnya. anjuran GEMPITA dan RAKAN MUDA KUIS. walaupun 2 hari je, bkesempatan masak pon sekali jeee, tapi besttt ooohhhh . sebab pogem tu rilekssss.... takde nak kalut-kalut bagai . panjat gunung mmg seriously penat , sakit kaki smpai harini pon terasa lagi . nak jalan naik trun tangga tu dah mcm nenek2. nenek trun tngga pon laju lagi lahh gamaknya. hahaks.

then sebelah malam ada pogem sikit antara kmpulan. yesss, my group menang . tade hadiah tape, janji best dan x bosan ! tomorrow morning tu pon ada game sikit..game ntah hape-hape lahh kan. tpi semua org suka. hehe . . .


masa malam tu balik khemah dlm pkul doblas. then letak kpala trus tetido . tjaga pkul 3.30 , start hujan. si kecik angkat towel kt luar khemah. pkul 4 tjaga balik, sbb khemah da basah.. pikir punya pikir camane mau tido, aku ngan kecik amek baju2 yg da pakai n kahen batek wat alas tido. ada laaa dalam 5-10 minit telelap, bangun balik. tak boleh jadi. da basah btol ni. lagi baik jadi jaga kat luar dri tdo dlm khemah ni. tpi time tu si saed ngan bella, lagi 2 org 'ahli khemah' tak pulak basah..sedappp je tidooo.. last kitorng tido je kat ats pentas dewan tu ngan bebudak poli merlimau.hehe. nak dekat subuh tu barula nmpk si saed ngan bella mengangkut beg dtg dewan. khemah da banjir katanya. aku gelak jeee ngan kecik. hahaha.


mai layan gambo. gambo sgt banyak yee. 5++ . jadi aku hupload summary jeee..hehe



masa ni step by step nak smpai yg puncak...kena panjat tangga besi ni. tangga ni diikat dgn tali..




sekitar dalam perjalanan mendaki..



ini pon step - step menuju ke puncak..


ini masak untuk dinner..masak dalam group. masa nilah keluar istilah nasi empuk lahh. bila mkanan da licin gadoh pulak sapa yg terer masak, masak dgn penuh kasih syg lahh , sapa terer jaga api , sapa cari kayu api...haishh.. last aku ngan kecik, mengaku jadi tukang makan je lahh.. xyah gado2 kan..hehe


posing jap dgn t-shirt gunung..


atas tu menuju puncak sudahhh...

my group.. :) mmg best lahhh korang.
ceklak ceklak ahhh..ceklak ehh..ceklah ohhh..ceklakk chikkk..heeee :)


ini masa nk turun balik dari puncak ke tanah rata..serem jugak nak turun tu..

sekitar di puncak gunung...



yeayyy..ami da berjaya. tahniah semua yg terlibat !!!


alhamdulillah...menuju puncak dengan selamat. menuruni gunung juga selamat. walau ada yg krem kaki. jatuh2..tpi semua ok. gud2. congrats semua (^_^)

3 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

amboi..syioknya..

byk gmbr!! suke2 tgk..

p/s: haha,leh lak cmtu ea?? terus nak letak..lau ada t,gtau len ea..

Zul Fattah said...

fulamak... bestnye.. dah lama aku x naik bukit ni..

saRa k3c!k said...

nuyui ...

hehe...boleh jee. jari ni laju je edit. :p


zul..

mmg best wooo..jomm2 kita naik bukit.hehe