Thursday, November 16, 2017

Masa

Assalamualaikum..

Lama rupanya masa yg aku ambik untuk  update semuanya.
Tapi tetap bukan semuanya. Bukan cara aku cerita semuanya di sini.
Yg biasa menjengah ke sini sedari dulu pasti tahu
Update ini sekadar melepas rindu sang jari yg dah lama tak menari di keyboard :)

Dalam tempoh masa ni byk yg berlaku
Yg gembira.yg sedih. Pertambahan dan kehilangan.
Alhamdulillah aku senyum gembira dengan pertambahan
Tapi aku jadi sangat rindu dgn kehilangan
Tapi tetap Redha dan ikhlas dalam melepaskan
Kerna dia disayangi Tuhan 

Okay.tutup yg sendu
Ntuk diri  sendiri ?
Good job ntuk diri.tahniah ntuk diri
Ntuk tiap improvement
Inshaallah semuanya baik-baik saja
Baik kerja, keluarga dan personal.


So, good job Sara! Well done!
 Tahniah sempat curi masa di waktu pg ntuk update blog.haha...
Nasib ada yg kasi jelajah iPad. So jgn persia peluang depan mata
Makanya laju la update . Sbb aku tau ada yg rindu dgn blog ini.Tq :)

Okbaiiiii....

Wednesday, May 17, 2017

GUNUNG SEMANGGOL - AIR TERJUN PECAH BATU

Assalamualaikum kome!

alahai. lamanya tak menulis. habis hilang skill mengarang semua :P  takde lah nak mengarang mana sangat . just nk share hiking bebaru ni dgn officemate. Kami gi gunung semanggol, perak .

Nice. View cantik. atas tu sejuk. gila ramai. cuma kami tak dapatlah  view awan carpet sbb sampai atas pon dah pkul 9. tapi still sejuk bekabus sbb subuh tu hujan . Bila sampai atas puncak tgok 80% semua adik2 jee.. dari rombongan adik2 tadika, skolah rendah, skolah rendah, geng2 baru habis blajar. geng2 ipt... yang golongan cem kitorang ni atau pakcik makcik sikit sgt lah . tapi takpe lah nasib baik kitorang pon muda lagi memasing . eh. 

tapi serius ramai betul bebudak kecik. lajuuu plak tu dorang naik turun. kebanyakannya memang org kampung situ. bila tanya, " berapa kali dah naik ni dik? " " masuk ni 8 kali dah kak" ohhhhh....padan lah laju. ok bai. paling kecik aku jumpak umur 5 tahun. perempuan. pon kemain. masa selisih tu dah nak sampi puncak. aku dah nk turun. masa tu tgok stamina adik tu macam xde apa. macam baru start hiking. maknye yang termengah2..haha.. 

trek gunung semanggol ? agak mencanak naik.  gunung ni tak tinggi mana. 390 m. tapi boleh tahan penat sbb banyak mendaki. tapi so far ok. niceee... kalau korang laju, bole buat tak smpai sejam. haritu kitorang santai2..banyak benti. so dalam 2 jam jugak... trek dia jgn risau dah ada tanda. and korang mesti akan jumpa selisih ramai yang naik turun. tapi walaupun dah ramai yang mula naik gunung semanggol ni , khazanah hutan ni masih bersih terjaga. trek tak teruk lagi. 

Nak repeat ? Mesti . sbb nak cuba buat tak sampai 2 jam. Insha allah . 

Jom layan gamba. 






ini tgh otw lagi. akan jumpa satu kawasan lapang. 
dari sini boleh nampak view cantik jgak. ni orang panggil bukit botak.

memang ini je port yang tinggal ntuk kitorang lepak makan nasi lemak kat atas puncak tu. 
hujung2 je. lain penuh.haha..

sia -sia bakar lemak 2 jam. haha.

puas hati :)

Kitorang cam biasa, turun hiking akan cari port mandi air terjun. so alang-alang kat semanggol, 
naik lajak atas sikit ke trong. Air terjun pecah batu . Bukan kawasan peranginan ke reakreasi ke apa. 
dia kampung-kampung je. bebudak yang mai mandi situ pon banyak org kampung situ je. 
Best. Tak tercemar. Air gila sejuk. 





muka aku nampak sangat aku penakut nak selam dalam air sebenarnya. 
tangan menggagau cari tgn orang nak pegang. hahaha. aish. terok.


bakar-bakar sikit. makan. mandi. balik. habis sehari. esok sambung kerja dgn kaki sakit.hahaha.. padan la sapa suh pegi hiking time cuti sehari tgh2 weekdays. dah la kerja nak hadap naik turun tangga. urghh.. 



Tuesday, January 17, 2017

Hampir.

tika ditanya pada diri
apa yang kau rasa sekarang ?
Jawapannya .. hampir. tapi hilang.

Kenapa ?

Hampir ditemui jawapan..
Hampir bahagia..
hampir dimiliki..
dan.. hampir berhasil..

tapi entah kenapa
aku rasa seperti masih ada yang kosong
masih terasa kehilangan