Tuesday, December 27, 2011

water confident and basic swimming

assalamualaikum !

ada cerita baru ni. tapi baru x baru sgt laa.lama sikit. sebelum balik cti haritu, achu n kawan2 ko-k kembara reakreasi ada praktikal skit. kali ni aktiviti yg melibatkan air. aha , kami kena buat water confident n apungan. belajar berenang.. kat mana? tasik kolej kami laaa kan. hehe. mulanya memang masing2 takut. especially yg berkaum hawa lah kan..riuh rendah jugak lah sementara nak ke tengah tasik tu. mcm-mcm kerenah. ada yg tanya coach balik, kenapa saya hanyut ni coach? hahahaha.lawak gila. yg dah nak pengsan dalam air pon ada. yg berenang smbil nanges pon ada.hehe. tapi bila once dah turun tasik, badan dah terapung, da bole berenang..wahhh siyes best gila ahh.

masa turn achu neves jugak. 1st wat terapung terlentang , 2nd baru terapung dlm keadaan meniarap. masa 1st tu rasa mcm hanyut jeee, padahal x begerak pon weh.hehe. rasa macam dah jauh ke tengah , padahal dekat tett je aku berenang.caitt. bila dah balajar, bagi achu berenang meniarap lagi senang dari telentang.huhu. tpi kena blajar lagi, ni baru permulaannya..so, thanks a lot ntuk suma coach kami yg sabar melayan kerenah kami.haha. jommm kita layan gamba.

ape pon sebelum start kenalah baca doa dulu kan..moga diberkati dan dimudahkan semuanya.

masing2 sibuk amek baju keselamatan pakai.

dengar dulu taklimat coach. apa-apa jadi susah nati kang.hehe

tasik lengang.aman damai sebelum semua peserta ko-k turun

readyyyy...

ready ntuk apungan cara pertama..baringkan diri anda . hehe

step by step..best2

haaa..kan dah beterabur tu dalam tasik.hehe

mereka pon sama hebattt


kesimpulannya , memang best. lagi-lagi time buat bulatan kat tengah-tengah tasik. bulatan dalam keadaan terapung secara baring..best.aman jee rasa. sempat jawab azan asar tengah2 tasik masa tu. pengalaman best. tak sabar ntuk next praktikal. :)



daa korang . thanks baca (^_^)




3 comments:

PeJuAnG CinTa said...

peh nak main air jugak !!!!

saRa k3c!k said...

pc..
jomm pegi mandi sungai..picnic.haha.
bestt ohh.koko kali ni bole lepas rindu nak mandi sungai..next week kayak plak.

wanie said...

henjoyy!!


SAMPAI HATI TIBI LAPAN SIARKAN CERITA NIH!
REMUK HATI AKU
http://pulsowanie.blogspot.com/2011/12/khinzir-jadi-watak-utama.html