Saturday, August 6, 2011

kisah aku dan sahur ramadhan..


assalamualaikum..aha, wat hape tu ? ape? makan ? ish2...janganlah cemtu. kan ramadhan ni..ooo, suapkan baby makan..okeh2..hehe .

korang bagun sahur tak ni pg tadi ? bangun taw..jgn tak bangun.. penting sahur ni . tak rugi pon . sapa yg maleh sgt nk bgun tu , rasa leceh lah , nantok laa.. takmo2 .. kalau kita bgun sahur Allah bagi hadiah taw . padahal kita bgun makan atau minum seteguk air je .... dah dapat hadiah.. hadiah pahala free.. ha. nmpk tak ? sahur tu pon ibadah..


heee..okeh, itu tazkirah ringkas. bak kata lec achu, bulan2 posa ni kena byk tazkirah.hehe

kembali pada tajuk entry ini pagi. achu sebenanya teringat zaman2 kegemilangan bsama roomate2 dsayangi dulu .. sape ? 1st time posa kt kuis, me as kechik wif kak miza, kak ats, kak ai, kak edo, kak eja, kak nurul n naemah jgn dilupa...hehe . ada sekali tu kami sahur just sandwich...x sempat subuh kak ceh da cakap " lapa arr weh" ... hahaha.. time ni di E105. windu wooo bilik tu. bilik kitorang strategik punya tempat..bole teropong lauk kat kafe dri bilik. haha . smpaikan kawan2 kt blok sebelah slalu tpon tnya " sara, kafe ramai org tak ?" "sara, makanan dah ada lom ?" ahahaha...ingt tak ? ingat tak ?

then, second posa da berubah tempat dan suasana..di c304... ini zaman zaman kegemilangan kami berlima sahaja.. bahagia ooo dok bilik berlima.. me as kechik, wif kak ai, kak tas , kak miza n kak ngah tiqa . aha, dorang ni sume akak2 ntuk adik kecik ni tapi kadang yg si adik ni mcm kak long pulak . hehe . bgun sahur, sedia mknan then kejut dorang, makan . best time ni .. masak tom yam, masak nasi goreng... wat telur hancur la bagai . kadang buka ramai2 ngan jiran kitorang...meriah btol .

lovee roomate :)

ini laa adik kechik yg rajen wat nasi goreng ntuk akak2 tersayang dia..hehe


kali ke 3 posa, masih di bilik yg sama , cuma ahli nya berkurang ( kak ats, kak miza n kak tiqa ) dan bertambah ahli baru ... wahid, kak chik, kak dey, kak hanim, kak bee n kak elly . ohhhh.bila ckp sal kak bee teringat puak peristiwa air botol besar itu..hahaha..lawak btol. masa ni biasa2 aja kot..tpi best gak.sem ni kak chik, kak dey n kak hanim 1st kenal kitorang. tpi okey jee.. kak chik salu gak jdi tukang kejut sbb dia ska stay jd burung hantu smpai sahur. takpon kalo dia tido, alarm dia tu bising wat aku tebangun dan dia masih nyenyak tido. haha . aha, sem ni ada skali bkak posa kt luar 1 bilik... so sweet laa konon. hehe

@ putra station.. :)

and the next posa di kuis adalah sem ini. tapi suasananya sgt2 lain.. sume da bpecah2..bilik lain2. tggal aku, kak ai n kak chik..kak chik kt atas. aku ngan kak ai bdepan.walaupon bdepan je tpi rasa ttp x sama..1st day sahur kt sini, sahur seniri je. sorang2 kt bilik aku yg da cnfirm2 xde roomate sbb kaksu g posting..ouhhh..sgt2 sedih yee..time makan tu tebayang laaa kenangn2 dulu. sedih la kesimpulannya . skrang, buka n sahur kadang blik aku, kadang blik kak ai n kadang bilik kak chik..huuu.. miss u all lahhh...:( sob3..



dah, tanak da sedih. korang , GENG XIAO...jomm bkak posa ramai2 nak ? heee... mesti korang pon rindu kan3? sapa ckp x rindu tanak kawan dah . heh !




and... korang yg lain2...jgn lupa bgun sahur...

Hadis Anas r.a katanya: Rasulullah s.a.w bersabda: Hendaklah kamu bersahur karena di dalam bersahur itu ada keberkatannya.

(^_^)


2 comments:

Yang Ja said...

sgt best cerita se....huhuhu....sedih akk bc...hee~

saRa k3c!k said...

hehe..rindu nak sebilik nagn korang sume lagi...