Thursday, July 7, 2011

cerita H.A.N.T.U


asslm kawan2.. alaa... jgn la tdo lagi korang tawww.. meh dengar, eh, baca cte achu japp dulu..pastu nak kroihh..kroihh..dah takpa aih..


di sebuah hari yg tenang..ah, bosan jee awal cte..


ok ---------- tukar


cemni, alkisahnya ini tentang anak buah kuu.. sayang qaisara namanya..comel kan her name.
tis week, ntah hape yg x kena, syg kurang shat kata abahnya..demam2. dan nanges2..katanya ada yg menggangu.. umah2 lain kt taman tu pon kena. sapa ada anak kecik sume nanges2 jeee.. jgnkan ank kecik, yg beso pon terkena.. mgkin dsbbkan bukit depan umah mereka2 ini digunakan ntuk buat umah baru.. jadi mereka2 ckp 'the ghost' from that place laa.. takot pulak aku nk mention ghost dlm bm..hee


then, tonite, my brother bawak anak2nye syg dan along balik kmpong. saje xnak tdo umah dia.. sbb.. katanya mlm2 je syg ngamok nk kuar lepak kat simpang.. eeeerrr..serem plak.


abg sen cte lagi.. syg nk tgok cte kak limah baik kmpong jee..asyek dok ce cite..ce cite..haha.. lawak pulak. pastu tgok cte ghost rilek jeee muka. along dia pulak smpai tutup2 muka ngan bantal busyuk. aku tanya la sebelum ni syg takot x tgok cte ghost? abg sen cakap takot. tutup2 gak muka. pastu abg sen ckp cemni " agaknya dia da biasa tgok kot.." ha.ha.ha. aku gelak tpi di hati serem..ngek laa abg sen ni..


tadi pulak, syg tanak tido sini..dia ngamok nk balik umah.asyek tunjuk pintu . ( makluman, tika ini kami semua bermalam di rumah my grandfather okeh.. ) pastu maen la kejap kt luo umah.aku yg depan laptop ni saje la bkak selawat syifa lah kan. pastu aku umpan syg bgi dia tgok vdeo dia maen lompat2.. tiba dia tgok kejap, dia bgun lari. korang tawu dia ckp apa? antuu.. suda.. abah dia tya kt mana? kt achu ka? abg sen ni mmg saja nk kenakan achu taw..hishh..


adoyai..mcm2 la lagi aku bkak kt laptop ni umpan syg tuh..skrang ni dia da tertido..alhamdulillah. :)

so, achu pon nk tido lahh jugak..bahu da lenguh nih.. tu je cerita ntuk mlm ni. bedtime story...daaa..nunite.jage diri. asslm.

ni lahh sayang..comei kan..



3 comments:

Anonymous said...

weh seramnye achu..
ke hantu mak limah yang ganggu sayang kita nih?
ahakss..mmg nak tgelak laa
~ateh

Michada said...

sy pasang yasin gune hp kalo takot...hahaaha

saRa k3c!k said...

michada ,

hehe..sya pulak pasang laptop bkak surah sepanjang mlm smpai pg.haha