Wednesday, March 24, 2010

ingatan ntuk diri dan semua..

salam dan slamat sejahtera dan slamat malam.

wahh2..mcm skema jee ayat mula..

sara ni nk wat karangan bm ke? heh . taklah kawan2.


sara suka baca blog adik iffah.act iffah ni bkanlah adik saya ke, adk sepupu ke, tpi kira adik sedare seislam lah kan.. dia kawan anak buah sara sbenarnye, fatimah. iffah ni skrang umor 12 thun, blaja kat uk. bagos bdaknye. kalo sesiapa bekesempatan tgoklah blognya.http://roseislam18.wordpress.com . blog iffah ni kdg2 , bkan kdg tpi slalu lah , ble kta baca penulisan die, 1st skali akan rase.. ishh.. btol ke ni bdak 12 thun yg tlis? mcm tipuu jee..tpi xkanlah iffah nk tipu kan.penulisan die ckup bagos.isinye sntiasa buat kta terfikir pnjg.merenung balik dri kta.slalu buat kta insaf.thank iffah.


sara suka the latest entry iffah.iffah ni slalu becerita sal dia kat sana.kali ni iffah cte ada kwannya yg btanya ttg pakaian yg dpakai iffah.knapa iffah x penah pkai skirt mcm bdak2 lain.so, iffah pon teranglah kat die.sara suka cara iffah jawab soalan dia punya kawan tu ..


like dis ...

“Do you know how expensive is gold?”Soal iffah.

“Yeah.Gold are very expensive.”kate kawan iffah..

“Do all people can touch and buy gold?With any amounts of money?As they like?”

“No.Only people that got a lots of money suitable with the price can buy gold.”

“That’s it.Same with us.Do we want to get a very very very expensive price like gold,or just being a cheap price that everyone can buy it?”

“Of course we are going to be like the gold.Cause ourselves are too expensive.”

“That’s it.So,just being like the gold.Be expensive, not all people can see our body, not all people can touch ourselves as what they like, and be more expensive than gold.”

wahh..cantik kan penerangan iffah ni..
sbb tu saye suke..gud girl iffah..

4 comments:

teacher bie said...

bestnye..ateh pon tak sempat baca lagi latest entry iffah..hermm kena baca ni..ngee

se k3c!k said...

haha..cepat2 baca

Iffah Nabiha Ahmad Jailani said...

kalau akak pun x mcm iffah,takkanlah akak ada perasaan 'best' tu....sebab orang yg baik akan rase baik juga~:)
x pe la~iffah pun terliur jugak tgk 'kakak2 blogspot' nieyh~dah tukar dah ke blogspot...huhu
so,dah ada dua2...skrg ni main blogspot...bile rase buhsan pergila pulak dekat wordpress~hahaha
ok lah saje je nak conteng
Salam Sayang,
IFFAH NABIHA
http://islami98.blogspot.com/

se k3c!k said...

hmm..btol2..
wahh, skrang dah maen blogspot yee..
dua2 aktif kee?