Tuesday, September 29, 2015

#PenangFamilyTrip

Hai semua! Upss..Assalamualaikum!

Ok. Tajuk entry serupa aku sefamily duduk kelantan terengganu jauh sikit sabah then buat family trip ke penang kan. Haha. Ok tipu. aku orang penang ic penang alamat penang dan pi jalan-jalan pon dalam penang jugak. Tu pon tak habis-habis lagi. Padahal penang kocik aje haa.

So, ada masa sikit cuti raya haji, pi la jalan tgok negeri sendiri. Bawak anak-anak picnic. Luang masa dengan family. Biar dekat asal value ada! Walaupun brapa kerat je dapat join but its okay, next time jalan lagi :)

So, bagi sapa yg nak review apa ada di penang, meh nak share sikit. Sikit je tak banyak sbb masa terhad, just pegi Bukit bendera , War Museum (tapi tak masuk , mahal sangat!) , Akuarium Batu Maung, last Picnic di Batu Feringghi !


 tggu tren untuk ke Bukit Bendera


Love Block @ Bukit Bendera


Hat ni wajib. Memang sodap. Puas hati!


 

Semua muka sedih sebab kelas sejarah cansel. Aku saja masih iklan Colgate. Ok nampak sgt aku tak suka sejarah. Yeay. ahha..






Kuda laut tu sumpah comel. Tapi Tioman tu nauzubillah seram sungguh.


yang kecik main , yang besaq teringin jugak :)




seronok sungguh depa. Achu kat belakang tahan ja nak terjun air.


rambuttt tu.. ni mula takot , last bila dah confident tak mau naik.haha



Okay, bab tiket masuk pulak.

Bukit Bendera, make sure bawak IC okay. Student, make sure ada matrik kad !
Jangan jadik cam aku :(

Dewasa sorang RM10
Warga Emas / Kanak-kanak RM4
Student RM5

War Museum,
Dewasa sorang RM20
student takda special price except datang dgn rombongan skolah.

Akuarium Batu Maung
Dewasa RM5
Warga Emas FREE
Kanak-kanak RM2

Tapi masa kami pi dia bagi warga emas & kanak-kanak semua free. Alhamdulillah. Cam ni baru best!


Okay. have Fun! Thank u :)







3 comments:

anak denesor said...

psst..nnti bwk iera g jejalan penang bole?

achusara said...

iera.. eh boleh. why not ? hehe... mai2..

JAWATAN KOSONG TERKINI said...

Em baru je g Penang Dis 2015 ni..banyak perubahan..time naik bukit bendera, train nye pun dah bertukar wajah..dulu g warna merah sekarang dah macam monorail..kat atas bukit bendera pun best..lagi best dapat tengok beruk amik sisa makanan sambil kendong anak keciknye..