Wednesday, June 12, 2013

ESP [ ENERGIZING SOY PROTEIN ] #Shaklee

assalamualaikum pencinta belog ^_^


post kali ni mengenai kesihatan + kecantikan diri . pasal vitamin dan supplement . untuk post pertama pasal vitamin dan supplement ni aku pilih hot product dari Shaklee . 


ESP [ ENERGIZING SOY PROTEIN  ]
shaklee menawarkan banyak sgt vitamin . tapi ESP tgah hot aku kira . kenapa HOT ?


1) ESP membantu menjadikan kulit muka lagi cantik, halus gebu, kurang parut jerawat dan berseri.

2) Memang cepat mengenyangkan dan membantu dalam pengurusan berat badan. Sesuai dibuat sarapan pagi. Juga berupaya kurangkan parut jerawat di muka kerana terjadinya parut akibat dari kekurangan protein untuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel mati. 

3) ESP membantu memberi tenaga, badan akan lebih sihat  dan kurang berasa letih. 

4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP tersangatlah membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat.

5) ESP juga membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi korang akan cepat kenyang dan kurang meragam.

6) Bagi ibu - ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum.


7) Meningkatkan kesuburan dalam proses pelekatan dan persenyawaan.


apa ada dengan ESP ni ?


1.Protein Soya ESP Shaklee berkualiti tinggi , berkesan dan  selamat untuk pengguna

2. Protein soya ESP Shaklee  berasaskan soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino termasuk 9 asid amino penting yang diperlukan tetapi tidak dapat dihasilkan oleh tubuh.

3. Protein soya bukan-GMO ESP Shaklee dihasilkan di bawah Identiti Perservation Program (IPP) di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

4. ESP shaklee telah ditambah kalsium jadi ia tidak berasid. kebanyakan soya bersifat asidik. ESP juga rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh.


5. satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu
 
6. Setiap satu canister ESP (850g) mengandungi 30 kg soya!

7. Soya Shaklee dibasuh dengan menggunakan air bukan dicuci dengan alkohol, jadi soya shaklee mempunyai isoflavon aktif. 
ESP boleh jugak dicampur dalam masker. yogourt  +  putih telur  +  sesudu ESP


kenapa yogourt ?

Yogurt  mengandungi mineral zink dan antioksidan serta vitamin A dan C juga membantu kulit kelihatan segar. Untuk menggunakan yogurt dalam perawatan kecantikan, pilih yogurt polos (plain) dan tanpa rasa (unflavored). Sebaiknya gunakan Yogurt organik  kerana ia tidak mengunakan susu dari lembu yang dirawat oleh antibiotik dan hormon. Jika jenis  kulit korang kering, sebaiknya pilih yogurt yang mengandung lemak asli untuk menutrisi. Namun, jika  kulit  korang  berminyak atau kombinasi, lebih baik memilih yogurt tanpa lemak (nonfat).


kenapa putih telur ?


Putih telur  kaya dengan vitamin juga bermanfaat untuk mengatasi jerawat. Putih telur digunakan untuk mengurangkan  minyak dan mengecilkan pori-pori, juga dapat menarik kotoran dan minyak dari kulit sehingga mencegah timbulnya jerawat.try lah . memang best . nak ? boleh pm aku dekat pesbuk sarabasri :) harga cun punya okay !

No comments: