Sunday, November 4, 2012

aidiladha stories -part tWo- [kawen & korban]

assalamualaikum (^_^)

morning..slamat pagi..dah berhari baru nak sambung hupdate. its ok . now, nak sambung part two punya ceghita..dua event sekaligus.satu walimah classmate satu walimah lembu..eh, salah korban lembu. : P


raya kedua adalah hari yg teramatlah sebok untuk warga kerabat keluarga Haji Osman. kenapa? sebabnya esok, raya ke-3  [part three laa tu ] ada kenduri dan sekaligus perjumpaan keluarga buat pertama kalinya. so, raya ke 2 neh la time nak naikkan khemah, naikkan banner segala , cari doorgift, buat slide, potong bawang semua, yang paling penting sembelih dan lapah kau.eh, cow.sorry :P

haa.. tulis panjang tak syiokk.tgok gambaq jomm ..


alhamdulillah..ada 4 ekor lembu dikorbankan kali neh..

 tenaga veteren ...



tenaga anak muda..


tokwan dan... ? .alamak, sori encik baju purple..tak kenal. itu pasal kena wat pejumpaan famili.huhu


eh, pak ngah pisau tu jangan angkat tinggi sgt. kang salah lapah orang naya je.hehe


sesi menghupdate salasilah susur galur keluarga..jgn lupa tulis bday, emel, alamat pesbuk suma yee .. eheh



aha, ini antara orang kuat multimedia..angah fahmi (baju merah atas ), atehbie ( baju itam kuning atas ), acik uyun ( baju biru bawah )


eh, apa tu ? 


orang kuat parut nyiokk..abg shukri 


ibu-ibu kuat kerja potong bawang.. eh, memang semua sepakat tak mau tgok camera ke apa ?hehe..

...........................................................................................................................................

tapi hari penting dan sebok ni aku tak dapat join sbb ada walimah classmate aku di pinang tunggal , kedah. 


yaahh..di mana-mana saja ada si saed comot ini.haha. bestfriend, saidah. hanya aku dan dia yg selalu muncul  dan laju bila nak kemana2..haha.


samihah dan ary.. happy wedding day dear meha :) . congrats uolls.. 

........................................................................................................................................

kepenatan hari kedua tak habes smpai sini je sbb balik knduri , terus ke parit buntar cari doorgift dan apa2 brg knduri yg belum cukup . with my sweet siblings , atam, andak , acik n kak pah. bila sekali sekala dapat outing dgn sibling ni , rasa ..oh , so sweets..haha.

1 a.m baru pulang home sweet home..

then , smbung ceghita kenduri kat part three nanti . jumpa lagi uolss..chow. thanks for reading my sweet belog (^_^)









2 comments:

Hafeesz Amran said...

saida nk gak enterprame... hehe

saRa k3c!k said...

biasalah dia.hehe