Sunday, July 15, 2012

berprogram vs menelaah buku 24 jam

assalamualaikum (^_^)


harini balas dendam update blog gamaknya sbb x sampai seminit yang lalu aku baru je post NEW ENTRY ahli keluarga yang ke 30 .. hehe.. double hupdate today. hamek kau.hehe


sebelum entry yang barusan seminit dipost tadi , last entry aku bertarikh 22 june 2012. itupun aku just tempek kata2 je smpat sbb sian org yg masuk blog aku msti bosan kat. *ada ke org masuk baca tiap hari agaknya?* ketidaksempatan mengupdate blog adalah x lain x bukan banyak program . tak boleh lari cenggitu je sbb aku da pilih jalan tu jadi bila tanggungjawab dah tergalas atas bahu kena lah buat walau penat macam mana pon.. kann..


tapi idaklah aku berprogram sampai lupa nak stdy kan. walaupun roomate aku ada ckp "k.sarah ni relakss je" . padahal tak pon . tiap mggu tugasan tutorial sgtlah menimbun . assgment lagi . presentation lagi . hafazan lagi . tpi xbolehlah nak mengeluh kan . mcm aku cakap td. aku dah pilih jalan ni. kena laa hadapi dgn :) . lagipon aku bukanlah jenis yg cepat stress atau suka tunjuk stress depan org . walaupon aku stress aku akan cuba buat kerja dlm keadaan cool : yeapp, itu aku .

kadang ada ayat yang menyapa telinga aku . bunyi dia lebih kurang cemni ..

@1"aku xminatlah masok psatuan program ni semua.serabut "
@2 " macam aku kan senang , dok je bilik stdy.xyah sbuk2 nak meeting, program "


bagi aku , rugi sgt kalau 3 , 4 tahun kau duduk ipt then yang kau tahu cuma yang ada dalam buku dan apa yang pensyarah ajar dalam kelas . nanti bila dah masuk alam pekerjaan x semua yang dalam buku n kelas tu yang kita aplikasikan . tapi segala macam bagai ilmu yang kita dapat dalam berpersatuan dan berprogram tu lah yang akan digunakan. cukuplah 3 tahun aku amek dip aku x join pape program . sekarang degree aku kaut banyak mana ilmu yang boleh . untunggg ooo..


aku dapat kenal ramai org . sekecil-kecil org sampailah sebesar-besar org boleh kenal . aku tawu cemana nak handle program . aku tawu cmana nk invite vip . daripada aku tak kenal apa kebenda cabel vga , wayar splitter , n bermacam lagi alatan teknikal, skrang aku dah tawu dah. aku dah kurang gentar kalau nak kena cakap kat depan . aku dah kurang debor kalau kena panggil tiba2 ntuk bagi pendapat . yang paling best , yakin diri aku da bertambah . haaa, aku ada semua tu . kau ada ? hahah...


dari 1st week masuk sem haritu penuh program . mggu ni rleks sket . tpi meeting tetap berjalan... jom layan gamba program aku .

1st program :
16-17 jun




2nd program :
23 jun




3rd program :
24 jun




4th program :
4-7 julai








5th program :
hi-tea GEMPITA
12 julai

*belum dikemaskini gamba *


jadi , belajar lah tuntutla ilmu selagi mampu walau dengan apa cara sekalipun . ilmu itu ada di mana2 bukan hanya di dalam buku dan dalam kelas . peaceee :)


p/s : ehsan gambar dari LittlePhotographer

2 comments:

mizjelita said...

aku la tu yg sll tiap2 weekday dok tgk blog hg!hahhahaha :P
bestnya depa dok aktif2 niii..syok2.hebat!

saRa k3c!k said...

ida jelita :)

haha..tengkiu2 pembaca setia. hg je la kan..