Wednesday, June 1, 2011

taaruf yg memberi seribu makna..


asslm sahabat2 sume..lamanya an achu x update blog. last week seminggu ada taaruf adik2 baru 2nd intake..sibuk lah sikit. mane nk kejor kelasnya.. nk bg komitmen ngan assgment.. nk hadir pogem.. tapi alhamdulillah semuanya bejalan lancar..

kali ni achu terasa nk share ngan korang sal taaruf..
actually, taaruf ni lah pogem 1st yg achu penah join as a ajk..kalo sebelum2 ni kalo join pogem pape pon setakat jadi peserta jee.. so, ini pengalaman pertama lahh..
perasaan ? yaaa..mmg penat. byk yg perlu dikorbankan. tapiii sgt besttt... :)

apa yg seribu makna tu achu ?
aha..dulu achu xtaw pon camane taaruf ni.
bg achu just kite wat keje, nk urus orientasi dak2 baru.. tu jee..
iyee, dulu achu pon pandang cam..asal la kawan aku ni snggup tggal klas sbb taaruf??
bila achu join..baru rasa nikmat nye apa..
baru tawu betapa lagi besar ganjaran pahala yg akan kita dapat..masyaAllah

byk yg achu belajar..
achu belajar didik hati kita btol2 ikhlas lakukan sesuatu hanya krana Allah.
selama ni achu tawu ckp, tpi x buat btol2.
tpi masa taaruf lain..
achu dapat rasakan perubahan hati ni..
dgn nasihat ustaz..
pesanan sahabat2 yg ingtkan kita supaya tiap hari betulkan niat krana Allah..
subhanallah..

taaruf adk2 baru ni buknlah hanya semata2 satu pogem rutin suma institut buat bila ada kemasukan baru..mugkin di tmpt lain iye..tpi tdak di kuis..
kami ditaklifkan untuk mendidik adk2 baru ke arah menjaga biah solehah.. menjadi ke arah mahasiswa islam dalam erti kata sebenar..
baru achu paham apa itu biah solehah..
"persekitaran yg baik"
byk sgt kenangan dan input yg achu dapat ntuk perbaiki diri..
time kasih ntuk suma sahabat taaruf..
dan ntuk kak salwa n kak ai yg mengajak achu ntuk join taaruf ni..

achu simpulkan pengalaman ni secara ringkas jee..
ada lahh sikit memori yg nak dikongsi sekitar mnggu taaruf..
tgoklah yee (^_^)







daa...wsalam. moga ceria2 selalu.. :)

2 comments:

hannan said...

wawawawaw sdh plk...

saRa k3c!k said...

ehh..hannan :) haiii...
sedih kan..jgn la sedih2 taw hannan..sara kan ade..hehe