Wednesday, August 22, 2012

kecoh aidilfitri 2012



assalamualaikum (^_^)


Julung – julung kalinya keluarga besar anak-anak encik Basri dapat berkumpul 9 beradik masa raya , tak kesah la aidilfitri mahupon aidiladha . tapi raya kali ni special banyak. Sbb dari along sampai ke achu semua ada . tak terjangka langsung pun sbb sepatotnya abg chik (angah) turn raya penang raya ke 2 . tup..tup..mlm raya dia muncul . aku ingat lagi , semua tgah bising2 mkn ketupat rendang bagai , tba2 ada suara budak bagi salam . si sayang qaisara pon da kalut “ada oyang datang laa..” hahak.. ingatkan bebudak mana yang tak nyempat tggu pagi 1 syawal nak kutip duit raya , rupanya anak sedara sendiri daa.. hahaha.. jadi malam tu rumah mak penuh.sana sini ruang semua jadi tempat tdoq. Tak kesah dah ceruk mana asal boleh lena (^_^).


yeayyyy...raya :) camat hari raya , dari : nur azra zahirah (^_^)

Bermula 1 syawal ….

habes je solat sunat aidilfitri pergi ziarah pusara arwah abah . slamat hari raya abah :’) . semoga roh abah dicucuri rahmat , semoga abah dijauhkan siksaan kubur apalagi siksaan api neraka , insyaallah , aminn . then , terus pulang rumah bersiap sedia semua hal .. nak story satu2 , xcukup 8 entry . so , biarkan gambar yg bercerita

..............................................................................................................................


bila sesi amek gamba bermula , berlaku la kekecohan antara adik beradik . hehe . yang nak tunjuk duit raya . yang nak mengacau org amek gamba.. :p


sepatotnya ini turn family abg sen je , yg baju itam tu . tapi kami x kesah nak nyibuk skali . hehe


tgah tudung hijau , ibunda terchenta .
sebelah kiri ibunda : 1st one : abg chaq ( mustafa )
2nd : kanan ibunda : abgchik .
3rd : segak berbaju itam : paklang husen .
4th : kiri belakang :anjng anie .
5th : belakang berjubah kelabu : andakbib .
6th : kedua hujung kanan berbaju kelabu : atehbie .
7th : belakang tengah berbaju oren : atam udien .
8th : depan ber peecee : acik huyun
bongsu : its me : achusara :)

satu-satunya gamba raya kami 9 beradik terkumpul setelah 7 beradik yang berkahwen . bayangkan , dah berapa lama kami xpenah raya cukup 9 beradik . huhu... salu kumpul pon time ada kenduri kawen salah sorang dari kami . itupon bukan tiap kali kenduri kumpul cukup korum. beberapa kenduri je .. alhamdulillah kali ni terkumpul :) . walaupun sebenanya ni xberapa nak ckup korum . misssing 4 org .. 1, abg ezad ( husband andakbib ) . 2, zahra ( yg baju suku je kat hujung tu ) . 3, azra ( anak atehbie , blakang kepala aku :P ) . 4 , danish ( anak abgchik , tgah merajuk )


haiii adik sufi ni , baru kejap da penat . banyak sgt dwet raya lahh tu ..


sian andak alone je , husband dia xbalik raya . azra je lah pengubat hati andak . achewah :p
















azra zahirah :) . si comel tumpuan raya kali ini..


gini lah gayanya bila sedara dari kl datang . family maksu . bukan setakat rumah je penuh , parking pon full :p . ramai sgt smpai dah xkenal si cantik ni anak sapa , si comel ni anak sapa . hehe

antara sepupu sepapat dari kl . family belah abah . sayang x dapat tgkap gamba semua sbb kecoh sgt . hahaha

nak balik dah , babai korang . jumpa lagi nanti . sampai ke luar , beratur kereta dorang je ..



waktu petang , beraya umah tok wan pulak . masa ni semangat lagi abang husen ni .. tgok jap gi jadi apa......


eh , dah kuyu ke bro ? haha... akibat pulut ketupat rendang yang terlampau di pagi syawal :p


sebelum malam , habes 1 syawal , posing dulu ngan dwet raya . psss....itu dwet raya achusara taw bukan sayang qaisara :)



menjelang maghrib , sesi kira dwet raya bermula . sapa ketua ? haruslah aku ! haha..


wokey..jumpa lagi raya aidilfitri 2013 yaaa semua . slamat hari raya , maaf zahir batin dari kami sekeluarga (^_^) . chow , babai .. assalamualaikum !




2 comments:

Anonymous said...

Haha..terbaek la entry achu kali ni...kadeboommm...

saRa k3c!k said...

wahaha..kennn...aku pon suka .