Thursday, September 1, 2011

cerita syawal 2011


assalamualaikum !

2 hari ni beraya sakan . smpai x sempat nk hupdate cerita raya kt put3ri abah ini. sempat je tpi mood menulis tak datang. mood beraya tu banyak sgt lahh. haha. ikotkan panjang lebor cerita raya tapi cut sana cut sini. tgoklah panjang mana. hihi.


mula dengan raya pertama, 1 syawal...

mcm biasak, bangun solat suuh, iron baju raya, sarapan rasa ketupat rendang dulu sikit then siap2 ke mejid solat sunat aidilfitri... raya 1st kurang kekecohan di umah mak ni sbb yg kecoh2 suma raya umah mak mentua memasing. hanya ada achu, achik hyun dan andakbib.. oh, lagi sorang zahra, anak buah achu sbb ummi abah dia masih di mekah. lepas solat raya ziarah kubur arwah atok dan arwah abah. sedih memag xleh tahan. kat sini achu memang blum cukup tabah. alfatihah ntuk mereka..kemudian trus balik umah beraya..yg paling best bila bodek duit raya ngan maksu dan pak njang, n i dapat duit raya jugak ! hehe






terus pada syawal ke-2....

sarapan pagi masih mencari pulut dan nasi impit..hehe . 1st station beraya umah anjang anie . makan bihun sup . sup tulang. sedapppp !!! pehtu konon nk trus ke openhouse umah pak teh tpi terbalik umah dulu pulak. jadi semua ter ngantok dan tertido lah.. lepas asar baru btolak ke umah pak teh . pekena mee kuah , mee udang . penuh perot . malamnya lepas maghrib achu, atam udin n achik hyun ke BBQ membe skolah pulak. 3 ketul ayam bbq plus buhun sup again. mmg sedappp gile ahh. pkul 10 mlm smpai umah mak. baru jejak kaki dlm umah, tba yg lain ckp kt umah tokwan pon ada bbq. baru start. jommm.. haaa? layan jeee. alang2 baju da bau asap kita asapkan terus..haha.










jadi sebenarnya raya kedua achu lagi meriah dari raya pertama...hari ni , 3 syawal hanya duk umah melayan tetamu yg dtg beraya.hehe. esok openhouse my sis pulak . nati achu cite lagi yeee..daaa.. (^_^)







2 comments:

Zul Fattah said...

wahh..happy family g2...
slamat hari raya..dan salam kenal

saRa k3c!k said...

salam zul fattah :)

thanks..slamat hari raya jugak..salam pkenalan.